Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel, venkel en paprika in stukjes. Giet de bonen af met een zeef en spoel ze af. Vijzel de venkelzaadjes grof zodat het aroma vrijkomt.
INGREDIËNTEN
Bonenstoofpot met Sensational worst
Probeer deze bonenstoofpot eens met onze Garden Gourmet veganistische Sensational worst. Perfect voor een koude winteravond!
INSTRUCTIES VOOR BEREIDING
Fruit in een braadpan de ui, knoflook en de helft van de venkelzaadjes en salie in de olie tot ze glazig zijn. Voeg de wortels, venkel en paprika toe. Bak kort mee en voeg de tomatenblokjes toe.
Breng het aan de kook en laat de groenten ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Bak de worstjes in een beetje olie in een koekenpan bruin volgens de instructies op de verpakking.
Laat de spinazie slinken in de bonenstoofpot. Snijd elke worst in 4 stukken en doe ze in de stoofpot. Bestrooi met de overgebleven venkelzaadjes en het is klaar om geserveerd te worden! * Je kunt de witte bonen vervangen door kikkererwten of een deel van de bonen vervangen door linzen.