Bereid de koolsla en hamburgersaus of maak het zelf. Schil en snijd de ui en de tomaat in blokjes.
INGREDIËNTEN
Vegan american sensational flavoured burger
Je hoeft niet te wachten tot 4 juli om een American Burger te eten. Met de Garden Gourmet Sensational flavoured burger vind je alle rook van uien en paprika terug in een vegan burger.
INSTRUCTIES VOOR BEREIDING
Fruit de uien ongeveer 10 minuten in een beetje olie op middelhoog vuur tot ze licht karamelliseren. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en braad ze goudbruin in een hete koekenpan.
Bak of gril de sensational flavoured burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de kaas erop smelten.
Maak de burgers: besmeer de bodem van de broodjes met mayonaise en bedek met slablaadjes, daarna koolsla (serveer de rest apart).
Leg hierop de plakjes tomaat en de sensational flavoured burger. Leg de plakjes augurk en de gebakken ui erop en besprenkel met hamburgersaus
Leg het hamburgerbroodje erop, druk een beetje aan en serveer direct.
Snijd 200 g witte kool in dunne reepjes, snij of rasp 1 wortel of gebruik reeds gesneden wortelen en kool en hak een kleine rode ui fijn.
Meng 3 eetlepels mayonaise met 2 theelepels mosterd, 1 eetlepel witte wijnazijn, een beetje suiker en het sap van een halve citroen.
Roer het kool/wortelmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Meng 5 eetlepels mayonaise met 2 eetlepels ketchup, 1 theelepel tomatenpuree, 2 theelepels mosterd, 2 kleine fijngehakte augurken en een fijngehakt sjalotje. Voeg naar smaak een beetje citroensap en een snufje peper (cayennepeper) toe.
Meng 150 g bloem met ca. 250 ml bier en 1 klein ei.
Snijd een grote witte ui in ringen van 1/2 cm dik. Leg de uienringen op een bord en bestrooi met bloem.
Klop ze los, dip ze 1 voor 1 in het beslag en bak ze in frituurolie op 180°C goudbruin. Leg ze op absorberend papier en bestrooi ze meteen met wat zout.