Verwarm de oven voor op 200 ºC.
INGREDIËNTEN
Bakplaat met groenten en spinazie-kaas rondo's
Probeer deze winter dit heerlijke recept gemaakt met onze vegetarische Garden Gourmet Spinazie Kaas Rondo, pompoen en asperges. Je zult het geweldig vinden!
INSTRUCTIES VOOR BEREIDING
Snijd eerst 1-2 cm van de onderkant van de asperges af. Schil daarna de onderste 4 cm van de groene asperges. Kook ze in wat water met een snufje zout gedurende 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn en schep ze met een schuimspaan dan direct in een bak met koud water.
Kook de aardappelen ca. 3 minuten in een ruime pan met water en een snufje zout.
Schil eerst de pompoen en rode ui. Snijd de stengels en onderkant van de venkel af. Maak je werkblad schoon en gooi het groenteafval bij het GFT.
Snijd vervolgens de pompoen, venkel en rode ui in partjes van ca. 2-3 centimeter.
Snijd/ halveer de aardappelen in gelijke delen, niet te groot.
Verdeel de groenten en aardappelen over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en wat peper, zout, tijmblaadjes en gemalen venkelzaadjes.
Rooster de groenten en aardappel in ongeveer 30 minuten gaar in het midden van de oven. Indien nodig na 15 minuten voorzichtig omscheppen.
Bak de Garden Gourmet spinazie kaas rondo's ongeveer 12 tot 14 minuten mee tussen de groenten op de bakplaat, of bak ze apart ongeveer 10 minuten in een koekenpan.
Bij het serveren, garneer de feestelijke bakplaat met granaatappel en een handje geplette walnoten.