Schil de pompoen met een dunschiller en snijd hem in blokjes. Kook de helft van de pompoenblokjes in water en een snufje zout gaar.
INGREDIËNTEN
Comfy pasta met pompoen en vegetarische balletjes
Ontdek dit heerlijke gegratineerde pastagerecht gemaakt met Garden Gourmet Vegetarische Ballen, perfect comfort food voor de koude dagen!
INSTRUCTIES VOOR BEREIDING
Snijd de courgette in blokjes en hak de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Haal de tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en verwarm de oven voor op 200 ºC. Fruit de ui, knoflook en tijm met de overgebleven blokjes pompoen en courgette in een scheutje olijfolie. Doe een deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
Rasp de citroen erover. Voeg de tomatenpuree en de in blokjes gesneden tomaat toe. Bak af en breng op smaak met peper en zout.
Giet de gekookte pompoen af. Mix fijn met de mixer en meng het pompoen-courgettemengsel erdoor. Voeg nu de gekookte pasta toe. Voeg wat pompoenvocht toe om het indien nodig meer vloeibaar te maken.
Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes een paar minuten. Schep het pastamengsel in een ovenschaal en verdeel de balletjes erover. Bestrooi met wat vegan kaas en laat ongeveer 5 minuten in de oven koken tot de kaas is gesmolten.