Verwarm de oven voor op 200℃. Halveer de pompoenen in de lengte en verwijder de zaadjes. Wrijf de snijkanten in met olijfolie, bestrooi licht met zout en peper en leg aan deze kant op een bakplaat, eventueel met bakpapier.
INGREDIËNTEN
Gevulde Butternutpompoen Met Sensationele Gehakt
Deze heerlijke gevulde butternutpompoen met Garden Gourmet sensational gehakt is het perfecte vegan hoofdgerecht om bij je kerstdiner te serveren!
INSTRUCTIES VOOR BEREIDING
Bak de pompoenen in totaal ongeveer 40 minuten tot ze gaar en licht gekleurd zijn (je zou gemakkelijk in het vruchtvlees moeten kunnen prikken). Draai ze na ongeveer 30 minuten om.
Hak de noten en gedroogde veenbessen grof en snijd de appel in kleine stukjes. Kook intussen de rijst of quinoa gaar en giet af. Hak de kruiden fijn en laat wat achter voor de garnering.
Bak het gehakt in olijfolie in een grote pan lichtbruin. Voeg de kruiden, appelstukjes, noten en veenbessen toe en bak ze mee.
Haal de pompoenen uit de oven. Laat ze een beetje afkoelen en schep met een lepel wat van het gekookte vruchtvlees uit de hals van de pompoen. Snijd het verwijderde vruchtvlees in stukjes en meng met het mengsel van rijst/quinoa en gehakt. Vul de pompoenen met het mengsel en verwarm ze in de oven voor het serveren.
Kook de verse veenbessen in een laagje water met honing tot ze barsten. Garneer de pompoenen met de veenbessen, salieblaadjes en rozemarijn.