Laat de spinazie met een 1 eetlepel water op middelhoog vuur ongeveer 1 min. in een pan koken terwijl je roert. Spoel de spinazie in een zeef onder koud water. Druk het overtollige water eruit
en pureer de spinazie met een staafmixer tot een gladde massa.
INGREDIËNTEN
OH KERSTBOOM PIZZA
Verras jouw gasten (en Santa!) dit jaar met onze plantaardige kerstboom pizza, gemaakt met
de Garden Gourmet Sensational Gehakt.
INSTRUCTIES VOOR BEREIDING
Meng de bloem met de gist, spinaziepuree, olijfolie, water en zout in een grote kom met een spatel. (hoeveelheid water hangt af van de hoeveelheid water in de spinaziepuree, het deeg
mag zacht en licht plakkerig zijn, voeg anders iets meer water of bloem toe).
Kneed het deeg ongeveer 8 tot 10 minuten met de hand op het keukenblad. Doe het deeg terug in de kom, dek af met een doek en laat rijzen tot het dubbele hoeveelheid.
Verwarm de oven voor op 230℃. Snijd de groenten voor de 'topping': Halveer de paprika's en snijd één helft kruislings in dunne
slierten. Snijd de ui in dunne halve ringen en de tomaten doormidden. Snijd een ster uit de resterende paprika met een poinsettia-snijder.
Vorm met de Garden Gourmet Sensational Gehakt balletjes (ter grootte van de tomaten) en vorm een stam voor je kerstboom.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak het gerezen deeg plat en vorm het tot een pizzakerstboom op keukenpapier. Begin met het vormen van een driehoek van het deeg waarna je 4 hoeken aan beide zijden en een stam aan de onderkant vormt (je kunt de deeghoeken ook afsnijden
om ze gemakkelijker te vormen!).
Schep de tomatensaus in de rand van de pizza kerstboom, bestrooi met oregano en verdeel de kaas over de tomatensaus.
Verdeel nu een mooi patroon van paprika, uien'slingers', tomaten en gehakt 'kerstballen' over de pizza.
Bak de kerstboompizza ongeveer 12 tot 18 minuten in het midden van de oven.
Garneer de pizza met de paprika kerstster, basilicumblaadjes en granaatappelpitjes. Have a very delicious christmas!