Verhit de olie en fruit de ui, wortel, bleekselderij, knoflook en champignons in 5-10 minuten gaar. Voeg de overige ingrediënten toe behalve het gehakt en kook 15-20 minuten tot de saus is ingedikt.
INGREDIËNTEN
2 pakken Garden Gourmet Vegan Sensational gehakt
2 grote wortelen, fijngehakt
1 stuk bleekselderij, fijngehakt
200 g in plakjes gesneden champignons
800 g tomatenblokjes
1 grote ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el tomatenpuree
2 tl gistextract
Snufje nootmuskaat
2 el olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
50 g geraspte Italiaanse kaas of veganistisch alternatief
25 g verse basilicumblaadjes
Vega(n) spaghetti Bolognese
Maak eens deze heerlijke spaghetti bolognese! perfect gekookte spaghetti met een heerlijke saus op smaak gebracht met basilicum, nog wat vegan kaas toe en genieten maar!
INSTRUCTIES VOOR BEREIDING
1. Bak de groente en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe
2. Kook de pasta
Doe de pasta in een grote pan met kokend water en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar 3-4 eetlepels van het kookwater.
3. Maak de saus
Roer ondertussen het gehakt door de tomatensaus en verwarm het geheel 3-4 minuten, voeg eventueel een beetje kookwater van de pasta toe.
4. Serveren maar!
Serveer de spaghetti Bolognese gegarneerd met de kaas en basilicum.
VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie
PER PORTIE
koolhydraten
20.5 Grams
Energie
227.3 kilocalorieën
vetten
11 Grams
Eiwit
13.9 Grams