Schil de aardappelen, snijd deze in gelijke stukken en kook
in water met eventueel zout in 20 minuten gaar.
Snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit de vegan boter in
een koekenpan en bak de sjalot 10 minuten. Voeg het water
en de mix voor jus toe en breng aan de kook. Laat 1 minuut
op laag vuur koken
INGREDIËNTEN
Plant-based stamppot met vegan gehaktbal
Het wordt kouder buiten en de sweaters worden weer uit de kast getoverd, dit kan maar 1 ding betekenen: het is tijd voor heerlijke Stamppot met een vegan gehaktbal!
INSTRUCTIES VOOR BEREIDING
Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Voeg de
plantaardige melk en andijvie toe. Verwarm 2 minuten
al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en
eventueel zout.
Serveer de stamppot met de Garden Gourmet vegan
gehaktballen en jus.
Snijd het witbrood in stukken en meng dit samen met de melk. Laat dit ongeveer voor 10 minuten staan. Meng daarna de ingrediënten en kneed dit goed door elkaar (ook het gedrenkte brood erbij).
Weeg het gehakt af op 45 gram en rol er mooie gehaktballetjes van in de palm van je hand.
Maak ondertussen de jus; meng het water met de Maggi juspoeder en laat dit roerend aan de kook komen. Voeg daarna de braadboter toe en laat dit 1 tot 2 minuten koken.
CULINAIRE TIP
Vegan Bacon voor extra crunch.